LEGOtheek Bricks Aholic in Uden

Wesley-Bakker-foto-Bricks-Aholic-©

LEGOtheek Bricks Aholic in Uden

Wesley heeft een collectie van ruim tweehonderd legosets opgebouwd en dat worden er steeds meer. Sinds kort heeft hij Bricks Aholic in Uden opgericht.

“Iedereen van jong tot oud vindt LEGO leuk”, vertelt eigenaar Wesley Bakker met een brede glimlach op zijn gezicht. “Het kopen van LEGO kan best prijzig zijn en weerhoudt veel mensen ervan om tot aanschaf over te gaan. Wanneer je eenmaal de legoset hebt opgebouwd, is de kans groot dat deze daarna in een doos op de zolder verdwijnt, dat is zonde van de investering”, zegt Wesley.

“LEGO is tijdloos, met een bak lego aan tafel of op de grond kun je uren bouwen, het verveelt nooit.” Hij ervoer tijdens zijn jeugd en ook nu nog erg veel plezier aan het bouwen met lego. Dit kunnen onder andere dieren, auto’s, treinen, vliegtuigen of gebouwen zijn, maar ook het imposante Harry Potter kasteel. Wesley ziet graag dat dit speelplezier voor iedereen toegankelijk is, vandaar de gedachte om dit voorjaar een LEGOtheek onder de naam Bricks Aholic te starten.

“Op de informatieve en kleurrijke website staan diverse legosets waarbij de uitdaging niet zit in het aantal stenen maar meer in de combinatie van verschillende sets en het daaraan verbonden speelplezier”, aldus Wesley Bakker. Een extra toevoeging van Bricks Aholic is dat men, naast de meegeleverde standaard bouwinstructie, de mogelijkheid heeft om een alternatieve bouwinstructie online in te zien.  

Ruimtelijk inzicht: Jonge kinderen bouwen meestal de mooiste bouwwerken van lego. Ze denken na over een ontwerp en het stimuleert hun verbeeldingskracht en fantasie. Het bouwen met lego is goed voor onder andere de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Wanneer de kinderen dit onder de knie hebben biedt dit voordelen voor het leren schrijven. Een volgende stap daarbij is iets nabouwen vanaf een instructie.

Tellen en rekenen: Kinderen leren op een laagdrempelige manier om te tellen met LEGO. Dit doen ze door per bladzijde de benodigde blokjes te zoeken en hierna te tellen om er zeker van te zijn dat alle blokjes gevonden zijn.

Chat openen
Hallo 👋
Als je een vraag hebt stuur ons dan een bericht!