Hieronder vindt je het boetebeleid van Bricks Aholic.

20 juni 2022

De kosten voor niet retour gekomen verhuurde zaken

Wordt een set niet geretourneerd. Dan worden de kosten voor de vervanging van de set (voor een set in dezelfde staat), de verzendkosten plus een boetebedrag van € 25,- in rekening gebracht aan huurder.

De kosten voor dusdanig beschadigde verhuurde zaken waardoor deze niet meer verhuurd kunnen worden

Is de gehuurde set dusdanig beschadigd dat hij niet meer verhuurd kan worden. Dan worden de kosten voor de vervanging van de set (voor een set in dezelfde staat), de verzendkosten plus een boetebedrag van € 25,- in rekening gebracht aan huurder.

Extra schoonmaakkosten

Wanneer de gehuurde zaken dusdanig worden ingeleverd dat hiervoor extra schoonmaak noodzakelijk is, zal er een boetebedrag van € 25,- in rekening worden gebracht aan huurder.

Kosten bij overschrijding van de huurperiode (artikel 5) of te laat retour zenden/brengen (artikel 9)

Voor gehuurde zaken die te laat wordt geretourneerd berekenen wij een boete. De hoogte van de boete is € 2,50 x het aantal dagen dat de gehuurde zaken te laat zijn ingeleverd.

Kosten bij beschadiging en/of verloren onderdelen van gehuurde zaken na retournering

Voor gehuurde zaken die retour komen wordt door ons een retourcontrole uitgevoerd. Voor kapotte onderdelen, niet veroorzaakt door slijtage, of niet doorgegeven verloren onderdelen, tijdens de huurperiode wordt een boete ten hoogte van de werkelijke vervangingskosten, administratie- en verzendkosten, bij bestelling van het onderdeel of de onderdelen via lego.com, bricklink.com of vergelijkbare sites, plus € 25,- boetebedrag in rekening gebracht aan huurder.

Hoe betaal ik een boete?

Wanneer wij een boete in rekening brengen ontvangt u van ons hiervan een rekening (factuur). De gestuurde rekening van Bricks Aholic kan op twee manieren worden betaald;

  1. Via iDeal. Klik op het ideal logo welke op de rekening staat.
  2. Via overboeking. Maak het openstaande boetebedrag over naar onze bankrekening.

Wanneer het bedrag langer dan 60 dagen openstaat wordt de toegang tot je account geblokkeerd.
Je kunt dan niets meer huren of verlengen en alle gehuurde zaken dienen per direct retour aan ons te worden gestuurd.