Hieronder vindt je het boetebeleid van Bricks Aholic.

Versie 1.2 | 23 januari 2024

De kosten voor niet retour gekomen verhuurde zaken

Wordt de lego niet geretourneerd. Dan worden de kosten voor de vervanging van de lego set in dezelfde staat plus een boetebedrag van € 10,- in rekening gebracht aan huurder.

De kosten voor dusdanig beschadigde verhuurde zaken waardoor deze niet meer verhuurd kunnen worden

Is de gehuurde lego dusdanig beschadigd dat hij niet meer verhuurd kan worden. Dan worden de kosten voor de vervanging van de lego set in dezelfde staat plus een boetebedrag van € 10,- in rekening gebracht aan huurder.

Extra schoonmaakkosten

Wanneer de gehuurde zaken dusdanig worden ingeleverd dat hiervoor extra schoonmaak noodzakelijk is, zal er een boetebedrag van € 10,- in rekening worden gebracht aan huurder.

Kosten bij overschrijding van de huurperiode (artikel 5) of te laat retour zenden/brengen (artikel 9)

Voor gehuurde zaken die te laat wordt geretourneerd berekenen wij een boete. De hoogte van de boete is € 1,50 maal het aantal dagen dat de gehuurde zaken te laat zijn ingeleverd na de uiterlijke retourdatum. De uiterlijke retourdatum is te zien in je Bricks Aholic Account.

Kosten bij beschadiging en/of verloren onderdelen van gehuurde zaken na retournering Legotheek BouwBox

Voor gehuurde zaken die retour komen wordt een retourcontrole binnen 14 werkdagen uitgevoerd. Voor kapotte onderdelen, niet veroorzaakt door slijtage, of niet doorgegeven verloren onderdelen, tijdens de huurperiode wordt een boete ten hoogte van de werkelijke vervangingskosten, administratie- en verzendkosten, bij bestelling van het onderdeel of de onderdelen via lego.com, bricklink.com of vergelijkbare sites, in rekening gebracht aan huurder.

Kosten bij beschadiging en/of verloren onderdelen van gehuurde zaken na retournering Workshop of Kinderfeest BouwBox

Voor gehuurde zaken die retour komen wordt door ons een retourcontrole uitgevoerd.

Wordt de lego geretourneerd en komt het gewicht niet overeen met het gewicht bij verzending, hiervoor wordt de weging bij de verzender als ijkpunt gebruikt. Dan worden de kosten van €5,- per 100 gram voor de vervanging van de lego plus eventuele de administratie- en verzendkosten in rekening gebracht aan huurder.

Wordt een bouwplaat geretourneerd welke defect of verloren is dan worden de kosten van € 7,95 per bouwplaat voor de vervanging plus eventuele administratie- en verzendkosten in rekening gebracht aan huurder.

Wordt een minifiguur geretourneerd welke defect of verloren is dan worden de kosten van € 5,95 per minifiguur voor de vervanging plus eventuele administratie- en verzendkosten in rekening gebracht aan huurder.

Hoe betaal ik een boete?

Wanneer wij een boete in rekening brengen ontvangt u van ons hiervan een rekening. De gestuurde rekening van Bricks Aholic kan op twee manieren worden betaald;

• iDeal. Klik op het ideal logo welke op de rekening staat.
• Overboeking. Maak het openstaande boetebedrag over naar onze bankrekening.

Wanneer het bedrag langer dan 60 dagen openstaat wordt de toegang tot je account geblokkeerd. Je kunt dan niets meer huren of verlengen en alle gehuurde zaken dienen per direct retour aan ons te worden gestuurd. De openstaande vordering(en) worden dan ook direct aan onze deurwaarder overgedragen. Alle voorkomende kosten van dit traject zijn voor rekening van huurder.