Bij Bricks Aholic, geïnspireerd door de levenslange passie van Wesley Bakker voor LEGO, streven we ernaar om de magie van LEGO bouwen te verspreiden en te koesteren. Net zoals Wesley op zijn vijfde verjaardag die eerste grote brandweerset kreeg en daarmee begon met het creëren van verhalen, geloven we dat LEGO niet alleen een bouwactiviteit is, maar een bron van verbeelding en plezier die mensen van alle leeftijden verbindt. Onze visie is om dit plezier toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland, België en Duitsland.

We willen het LEGO bouwen naar een hoger niveau tillen en deelnemen aan het verwezenlijken van dromen. Net zoals Steve Jobs ooit begon met een visie en een paar ideeën, hebben ook wij onze weg gevonden door bescheiden te beginnen en te groeien. Bij Bricks Aholic zien we een wereld waarin LEGO niet alleen een individuele activiteit is, maar ook een manier om families samen te brengen en gemeenschappen te versterken. We willen een speelplaats creëren waarin iedereen kan genieten van de eindeloze mogelijkheden van LEGO en waar verhalen worden gebouwd en verteld, net zoals Wesley dat deed.

Onze LEGO missie
Bij Bricks Aholic is onze missie diep geworteld in onze passie voor LEGO en ons verlangen om iets bij te dragen aan de maatschappij. We zijn gestart vanuit het idee dat LEGO niet alleen een bouwactiviteit is, maar een middel om verhalen te vertellen, creativiteit te stimuleren en mensen te verbinden. Door LEGO sets te verhuren, willen we iedereen de kans geven om te bouwen en te creëren, en te ontdekken of een doos echt zo leuk is als deze lijkt, of misschien zelfs nog leuker.

Maar onze missie gaat verder dan vermaak. We zijn toegewijd aan het ondersteunen van onze gemeenschap en het creëren van kansen voor mensen met diverse achtergronden. Door samen te werken met Gewoon Goed, een participatiecentrum, bieden we mensen met een beperking en anderen de mogelijkheid om deel te nemen aan ons proces, waardoor ze plezier beleven aan het controleren en sorteren van LEGO sets. We geloven in de kracht van LEGO om mensen te verenigen en te laten genieten, ongeacht hun achtergrond.

Wesley Bakker met een deel van zijn LEGO collectie.

Daarnaast zijn we vastbesloten om LEGO workshops aan te bieden aan kinderen en volwassenen, waarin we de nadruk leggen op samenwerking, creatief denken en verhalen vertellen. We zien LEGO als een ideale manier om deze vaardigheden te ontwikkelen en te delen. Onze missie is niet alleen om LEGO toegankelijk te maken, maar ook om een positieve impact te hebben op individuen en gemeenschappen. Bricks Aholic, gebouwd op passie en verbeelding, streeft ernaar om de wereld van LEGO tot leven te brengen en te laten groeien.