Interview DTV Nieuws

Interview DTV Nieuws

Legofanaat Wesley Bakker (35) uit Uden beleeft al zijn hele leven plezier aan Lego. Nu wil hij zijn legoverzameling verhuren zodat ook andere kinderen en mensen kunnen genieten van het speelgoed.

Op zijn vierde verjaardag kreeg Wesley zijn eerste Lego-set, een brandweerkazerne. Hij was dolblij. Ruim dertig jaar later geniet de inmiddels 35-jarige Wesley nog net zoveel van Lego.

“Neem bijvoorbeeld gisteren. Toen zaten mijn vriendin en ik aan de keukentafel, heel kneuterig met worst, kaas en een biertje, gezellig te ‘legoën'”,zegt de legofanaat. “Dan zijn we even weg van de tv en de drukte van de dag.”

(Tekst loopt verder onder video)

Wat Lego voor Wesley betekent? “Mijn leven misschien wel. Het kind kunnen zijn terwijl je volwassen bent. Ik leer er ook nog veel van, ook al ben ik nu wat ouder. Bijvoorbeeld nieuwe manier van bouwen en toch de creativiteit erin houden.”

Inmiddels heetft Wesley zo’n 300 Lego-sets bij elkaar verzameld. Het gaat om Lego van Starwars, Mario en Harry Potter, maar ook van Minecraft en Disney. De meest bijzondere sets die hij heeft zijn de piratenlego en ridderlego. “Dat wordt nu niet meer gemaakt en is dus erg uniek.”

De Lego die Wesley heeft wil hij delen met anderen door zijn legoverzameling te verhuren. “Dat idee ontstond lang geleden al. Ik vind het mooi, want het plezier dat ik zelf heb met Lego draag ik graag over aan andere kinderen en mensen”, zegt de Legofanaat.

Naast verhuren blijft Bakker ook zelf fanatiek bouwen met Lego. Zo wil hij in de toekomst zelfs Udense locaties gaan nabouwen.

Bron: DTV Nieuws / Matthijs van Lierop

Chat openen
Hallo 👋
Als je een vraag hebt stuur ons dan een bericht!